Publicaties.

Strip

Een strip in het plat Bèrings, Bäötings en Koersels
In samenwerking met vzw Veldeke BL

 

 

Te verkrijgen aan 5 euro

Jaarboek 2007

De familie Das & de firma Stals, een kroniek van drie generaties in woord en beeld

De familie Stockmans, een kroniek van drie generaties van kosters in woord en beeld

Herinneringen uit het leven van
Cesaer Van Overstraeten

Te verkrijgen aan 22 euro.

Grootvaders Oorlog:

W.O.1, de oorlog van onze grootvaders in Beringen, Beverlo, Koersel en Paal werd in 1998 n.a.v. de 80-jarige herdenking in een vlot leesbare tekst gebracht. Hierbij had men oog voor de strijd aan het front maar ook voor de plaatselijke oorlogsomstandigheden. Het boek telt liefst 346 pagina’s op A4 formaat. Het is rijkelijk geïllustreerd met tientallen foto’s en vooral met een bijlage met info en 289 foto’s over alle soldaten, weggevoerden, politieke gevangenen en burgerslachtoffers.

Te verkrijgen aan 25 euro.

Paal, Beelden van vroeger:

Auteur André Luyten dook voor dit boek in zijn rijk fotoarchief. Het kijkboek toont zijn dorp Paal op de grens van de vlakke Kempen en het glooiende Hageland, in een tijd dat er van autostrades, industrieën, fusie en grootschaligheid nog geen sprake was. Ook het leven in Tervant wordt royaal in beeld gebracht.

Het boek telt 250 pagina’s, rijk geïllustreerd, vervolledigd met kaarten en luchtfoto’s


uitverkocht!

Paalse kapellen en grotten

Ruim 135 kapelletjes en grotten uit Paal en Tervant werden geïnventariseerd en beschreven in een prachtig luxeboek volledig in kleur met stevige kaft. Een viertal jaren geleden gingen Eugeen Henkens en Jozef Theunis hun zoektocht. Later hielpen Chris Cierpial, André Kimpen en André Luyten als mede-auteurs het geheel verder uitwerken.De parochies Paal en Tervant bewaren nog een overvloed aan deze heilige gebedshuisjes in de vorm van houten of metalen kastjes, bevestigd aan bomen en staken, huiskapellen en kleine stenen gebouwtjes of grotten.Alle 15 aanroepen heiligen kregen een levensbeschrijving: O.-L.-Vrouw van Lourdes, de H. Theresia van Lisieux, pater Valentinus Paquay, …Een prachtig boek, ook als geschenk bijvoorbeeld voor Moederkesdag
prijs: 26 euro

Alle publicaties zijn te bestellen door overschrijving
op bankrekeningnummer: 735-1191000-22.
De verzendingskosten bedragen 3,50 euro.
De boeken zijn ook onmiddellijk beschikbaar in ons heemkundelokaal te Beringen-Markt, in de kelder van het voormalig Stadhuis, elke derde zaterdag van 9u. tot 12u..